Recept

Valašský salát s opékanou klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 51 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 36 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35439
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Brambory
200 g Brokolice
2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
150 g Klobása ostravská
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 16 g
9% Sodík 177 mg
21% Bílkoviny 12 g

Valašský salát s opékanou klobásou postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory, zalijeme 1/2 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na plátky o síle 5–7 mm, dáme do mísy a osolíme podle chuti (1/2 lžičky).

2

Očištěnou klobásu pokrájíme na kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. Vajíčka uvaříme ve 2 dl vody natvrdo (vaříme je 8–10 minut). Vychlazená oloupeme a nakrájíme na kolečka.

3

V rendlíku si dáme vařit 7 dl vody s 1/2 lžičkou soli. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a když se začne vařit voda, vložíme brokolici, necháme přejít varem 1 minutu, pak ji scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.

4

V pánvi si rozpálíme olej s česnekem a brambory s nakrájenou klobásou zprudka orestujeme. Pak je i s olejem dáme do mísy, přidáme cibulku, brokolici, vajíčka, bílý pepř a zlehka, ale dobře vše promícháme.

5

Salát z Valašska podáváme ihned, nebo vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept