Recept

Křehký koláč s ořechovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35441

Ingredience

1 špetka Amonium
1 špetka Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
20 g Ořechy lískové
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Víno bílé
Nádivka
1 špetka Citronová kůra
80 g Cukr moučkový
60 g Ořechy lískové pražené
45 g Piškoty dětské
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 059kJ
19% Sacharidy 69 g
59% Tuky 44 g
3% Sodík 60 mg
28% Bílkoviny 16 g

Křehký koláč s ořechovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, rozválené amonium, strouhanou citronovou kůru, vanilku a nasekané máslo. Uděláme důlek, přilijeme víno, žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme ztuhnout.

2

Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme, kruhem vykrojíme dva koláče. Jeden vložíme do suché dortové formy, z odkrojených zbytků uděláme váleček, který položíme kolem koláče. Střed potřeme ořechovou nádivkou, zakryjeme druhou polovinou těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.

3

Hotový koláč vyklopíme a posypeme cukrem.

4

Nádivka: smícháme cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru, třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, opražené, nastrouhané ořechy a rozdrobené piškoty. Zlehka promícháme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept