Jednoduchý recept

Netradiční boršč

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 3545

Ingredience

1 špetka Anýz celý
1 ks Bobkový list
1 kostka Bujón hovězí
0,3 ks Celer bulvový
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
150 g Zelí bílé - sterilizované
2 ks Červená řepa
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
9% Sacharidy 31 g
4% Tuky 3 g
33% Sodík 667 mg
11% Bílkoviny 6 g

Netradiční boršč postup přípravy receptu:

1

Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.

2

Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.

3

Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.

4

Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.

5

Poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept