Valašský jablkový koláč
50 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
 - 2kusyVejce slepičí
 - 150gramůCukr krupice
 - 150gramůMouka polohrubá
 - 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
 - 200gramůPoleva čokoládová
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Do mísy dáme vejce s krystalovým cukrem a vyšleháme je do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Směs dobře promícháme a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem.
 - 2Koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 25–30 minut.
 - 3Upečený koláč necháme vychladnout. Pak ho potřeme čokoládovou polevou. Když zatuhne, nakrájíme porce a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.