Recept

Valašský jablkový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35451

Ingredience

150 g Cukr krupice
150 g Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
200 g Poleva čokoládová
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 119kJ
14% Sacharidy 51 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 67 mg
8% Bílkoviny 4 g

Valašský jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Do mísy dáme vejce s krystalovým cukrem a vyšleháme je do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Směs dobře promícháme a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem.

2

Koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 25–30 minut.

3

Upečený koláč necháme vychladnout. Pak ho potřeme čokoládovou polevou. Když zatuhne, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept