Jednoduchý recept

Třený koláč se sněhovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35456

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
100 g Džem rybízový
20 g Mandle
150 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
16% Sacharidy 58 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 54 mg
18% Bílkoviny 10 g

Třený koláč se sněhovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotový koláč potřeme džemem, na něj rozprostřeme sněhový krém, posypeme nadrobno nasekanými mandlemi a vrátíme ještě na cca 4 minuty do trouby. Koláč posypeme cukrem, nakrájíme a mírně prochladlý můžeme podávat.

3

Krém připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 80 g cukru a poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept