Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35467

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr skořicový
100 g Džem meruňkový
5 ks Jablka
5 dl Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
0,5 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
0,5 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
37% Sacharidy 133 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 327 mg
33% Bílkoviny 19 g

Omelety s jablky postup přípravy receptu:

1

Teplou vodou omyjeme citron a pomeranč. Ovoce osušíme a kůru nastrouháme.

2

Do mísy nalijeme 5 dl mléka, přidáme 4 žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a 0.5 lžíce soli. Směs rozmixujeme a postupně přimícháme přibližně šálek hladké mouky a znovu rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo být řidší. Necháme ho chvíli odpočinout.

3

Mezitím omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky, dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet 5-10 minut. Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh a spolu s jablky přimícháme do těsta.

4

Na dno rozpálené pánve rozetřeme olej mašlovačkou. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve ho rozlijeme po dně. Pečeme tenké omelety, z každé strany dozlatova.

5

Omelety potřeme džemem, stočíme je, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept