Jáhlový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlový pudink
Jáhlový pudink
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35470 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
125 g | Jáhly - loupané proso |
200 g | Jahody zahradní |
60 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Sirup Monin - jahodový |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 208,5mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 788,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Jahody zahradní, Mandle, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sirup Monin - jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlový pudink postup přípravy receptu:
1 | Jáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a pomalu uvaříme jáhlovou kaši. Budeme ji vařit za častého promíchání přibližně 35 minut. Pak ji necháme vychladnout. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Oloupané mandle jemně nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. |
2 | V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim citronovou kůru, mandle a jáhlovou kaši. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji pudinkovou hmotou. Zakrytou mísu vložíme do vodní lázně a pudink pomalu vaříme 90 minut. |
4 | Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyklopíme, nakrájíme porce. Na dezertní talíře nalijeme 3-4 sirupu, na něj položíme porci pudinku, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme. |