Recept

Kančí maso s borůvkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 35471

Ingredience

15 g Bobkový list
250 g Borůvky
1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Kančí kýta
1 ks Mandarinky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
150 g Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
4 dl Voda pitná
1 dl Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
7% Sacharidy 26 g
106% Tuky 79 g
14% Sodík 277 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kančí maso s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vložíme do hrnce. K němu ještě přidáme bobkový list, oloupaný a na plátky nakrájený citron, na kolečka nakrájený česnek, podlijeme vínem a vývarem a v troubě dusíme 50 minut za občasného polévaní doměkka.

2

Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu zahustíme jíškou, kterou připravíme: na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, zapražíme a vylijeme do šťávy. Všechno dobře promícháme, přidáme borůvkový kompot, zalijeme smetanou a vaříme až do jejího zhoustnutí.

3

Hotovou omáčku přecedíme a nakonec dochutíme cukrem, pepřem a šťávou z mandarinky.

Poznámka

Na talíř položíme porci masa, na stranu nalijeme omáčku, domácí houskový knedlík a ozdobíme plátkem pomeranče. Jídlo servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept