Jablkový závin s krupicí
70 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
 - 1decilitrMléko polotučné
 - 20gramůKrupice dětská
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVejce slepičí
 - 5kusůJablka
 - 40gramůCukr vanilka
 - 13gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 3lžičkySkořice mletá
 - 4lžíceCukr krupice
 - 20gramůMandle
 - 20gramůRozinky bílé
 - 2lžíceCukr moučkový
 - 3lžíceStrouhanka
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.
 - 2Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
 - 3Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.