Jablkový závin s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový závin s krupicí
Jablkový závin s krupicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35476 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
40 g | Cukr vanilka |
5 ks | Jablka |
20 g | Krupice dětská |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Rozinky bílé |
3 kávová lžička | Skořice mletá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 37,9mg |
Draslík | 330,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkový závin s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme. |
2 | Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. |
3 | Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme. |