Recept

Jablkový závin s krupicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35476

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
5 ks Jablka
20 g Krupice dětská
13 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Mandle
1 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
20 g Rozinky bílé
3 kávová lžička Skořice mletá
3 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
21% Sacharidy 76 g
10% Tuky 7 g
2% Sodík 37 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jablkový závin s krupicí postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.

2

Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.

3

Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept