Koule z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koule z jehněčího masa
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35485 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibulka jarní |
450 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
25 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
3 dl | Vývar jehněčí |
125 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 687,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Jehněčí maso mleté, Kari koření, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Petržel - nať, Pórek, Solamyl - bramborový škrob, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koule z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí. |
2 | Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé. |
3 | V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála. |
5 | Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme. |