Jednoduchý recept

Koule z jehněčího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35485

Ingredience

3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibulka jarní
450 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
25 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
3 dl Vývar jehněčí
125 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 31 g
10% Sodík 191 mg
50% Bílkoviny 28 g

Koule z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.

2

Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.

3

V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.

5

Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept