Telecí játra smažená na tymiánu
15 min.
Ingredience
- 125gramůJátra telecí
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 2lžíceVíno bílé
 - 1lžičkaTymián sušený
 - 1lžičkaCitronová kůra
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 1lžičkaKapary
 - 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžičkyOlej rostlinný
 - 1lžíceVoda pitná
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
411 mg
Postup přípravy
- 1Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
 - 2Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.
 - 3Podáváme ozdobené tymiánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.