Jednoduchý recept

Telecí játra smažená na tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35487

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Játra telecí
1 kávová lžička Kapary
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
44% Sodík 874 mg
50% Bílkoviny 28 g

Telecí játra smažená na tymiánu postup přípravy receptu:

1

Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.

2

Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.

3

Podáváme ozdobené tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept