Řízky vepřové na šalvěji
25 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr moučkový
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na talíři smícháme mouku, sůl, pepř, šalvěj. Poprášíme řízky po obou stranách touto směsí.
- 2Rozehřejeme v pánvi máslo a olej, přidáme řízky a smažíme po obou stranách 7 minut. Vyndáme je a udržujeme teplé. Tekutinu z pánve uschováme.
- 3V citronové šťávě namočíme pokrájenou cibuli na kolečka a smažíme s cukrem a rajčaty cca 5 minut.
- 4Řízky podáváme se směsí rajčat a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.