Jednoduchý recept

Řízky vepřové na šalvěji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35495

Ingredience

2 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 123kJ
5% Sacharidy 18 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 253 mg
41% Bílkoviny 23 g

Řízky vepřové na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Na talíři smícháme mouku, sůl, pepř, šalvěj. Poprášíme řízky po obou stranách touto směsí.

2

Rozehřejeme v pánvi máslo a olej, přidáme řízky a smažíme po obou stranách 7 minut. Vyndáme je a udržujeme teplé. Tekutinu z pánve uschováme.

3

V citronové šťávě namočíme pokrájenou cibuli na kolečka a smažíme s cukrem a rajčaty cca 5 minut.

4

Řízky podáváme se směsí rajčat a cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept