Jednoduchý recept

Vařené vepřové v mléce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35497

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Majoránka
1,2 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
75 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
800 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
5% Sacharidy 18 g
60% Tuky 45 g
13% Sodík 269 mg
90% Bílkoviny 50 g

Vařené vepřové v mléce postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda.

2

Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky.

3

Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.

4

Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept