Vařené vepřové v mléce

125 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda.
  • 2
    Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky.
  • 3
    Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.
  • 4
    Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.