Recept

Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 35511
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Čekanka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
200 g Rukola
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 612kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
16% Sodík 316 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Balsamico smícháme s olivovým olejem. Přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a necháme krátce louhovat.

2

Očištěnou a omytou rukolu nakrájíme na kousky. Očištěnou a omytou čekanku nakrájíme na čtvrtky, košťál odstraníme a čekanku nakrájíme na malé kousky.

3

Omytá rajčata rozpůlíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na salátovou mísu rozložíme rukolu, čekanku, rajčata a cibuli.

4

Stroužek česneku vyjmeme ze směsi oleje a octa, směs metlou rozmícháme a mírně osolíme. Nakapeme na salát, který ještě mírně opepříme. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept