Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty

20 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Balsamico smícháme s olivovým olejem. Přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a necháme krátce louhovat.
  • 2
    Očištěnou a omytou rukolu nakrájíme na kousky. Očištěnou a omytou čekanku nakrájíme na čtvrtky, košťál odstraníme a čekanku nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Omytá rajčata rozpůlíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na salátovou mísu rozložíme rukolu, čekanku, rajčata a cibuli.
  • 4
    Stroužek česneku vyjmeme ze směsi oleje a octa, směs metlou rozmícháme a mírně osolíme. Nakapeme na salát, který ještě mírně opepříme. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.