Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35511 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
200 g | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 388,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Balsamico smícháme s olivovým olejem. Přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a necháme krátce louhovat. |
2 | Očištěnou a omytou rukolu nakrájíme na kousky. Očištěnou a omytou čekanku nakrájíme na čtvrtky, košťál odstraníme a čekanku nakrájíme na malé kousky. |
3 | Omytá rajčata rozpůlíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na salátovou mísu rozložíme rukolu, čekanku, rajčata a cibuli. |
4 | Stroužek česneku vyjmeme ze směsi oleje a octa, směs metlou rozmícháme a mírně osolíme. Nakapeme na salát, který ještě mírně opepříme. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme. |