Bramborové knedlíky plněné zelím
45 min.

Ingredience
- Na náplň
- 250gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na těsto
- 800gramůBrambory
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.
- 2Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.