Bramborové knedlíky plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35529 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
250 g | Zelí kysané |
Na těsto | |
800 g | Brambory |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 139,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Zelí kysané, Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové knedlíky plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme. |
2 | Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou. |