Recept

Bramborové knedlíky plněné zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 35529

Ingredience

Na náplň
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
250 g Zelí kysané
Na těsto
800 g Brambory
500 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Slanina vepřová
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 822kJ
35% Sacharidy 126 g
45% Tuky 34 g
86% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g

Bramborové knedlíky plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.

2

Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept