Recept

Švestky zaváté sněhem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35531

Ingredience

120 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
40 g Hrozinky
800 g Kompot švestkový
70 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
70 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 629kJ
25% Sacharidy 89 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 109 mg
21% Bílkoviny 12 g

Švestky zaváté sněhem postup přípravy receptu:

1

Švestkový kompot scedíme, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Ze švestek vyjmeme pecky a místo nich vložíme polovičky vlašských ořechů a oloupané mandle. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.

2

Z čerstvých vyhlazených bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme prosátý moučkový cukr. Sníh rozdělíme na 3 díly.

3

Zapékací misku vymažeme máslem, naklademe 1/3 sněhu, na ni dáme polovinu švestek, zakryjeme 2/3 sněhu, položíme druhou část švestek a zakryjeme 3/3 sněhu.

4

Povrch posypeme posekanými vlašskými ořechy (50g) a hrozinkami. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 180°C přibližně 15-20 minut.

5

Zaváté švestky rozdělíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept