Zapečená koprovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená koprovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35534 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
100 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
7 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 837,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená koprovka postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, osolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci másla dozlatova, přidáme nasekaný kopr a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, osladíme a nalijeme do pekáčku na brambory. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut, podáváme ozdobené nasekaným koprem. |