Recept

Valašské bramborové noky - bambuchy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35535

Ingredience

600 g Brambory
1 l Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
200 g Sýr Brynza
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
11% Sacharidy 39 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 239 mg
43% Bílkoviny 24 g

Valašské bramborové noky - bambuchy postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v polotuhé těsto.

2

V malém hrnečku si ohřejeme 2 lžíce sádla. V pánvi rozpálíme 2-3 lžíce sádla. Lžící močenou do teplého omastku vykrajujeme noky, které usmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.

3

Bambuchy podáváme s brynzou a mlékem.

Poznámka

Bambuchy podáváme jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo. Např.: posypané tvarohem a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept