Nadívané vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané vepřové řízky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35537 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Olej olivový |
10 ml | Olej rostlinný |
125 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
6 plátek | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 529,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 163,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nadívané vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem. |
2 | Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout. |
3 | Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu. |