Vepřové řízky pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky pikantní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1,5 dl | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 576,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Marmeláda pomerančová, Ocet vinný, Paprika zelená, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Tabasco, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové řízky pikantní postup přípravy receptu:
1 | Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho. |
2 | Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme. |
4 | Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení. |
5 | Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
6 | Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme nastrouhanou kůru a šťávu. Doporučujeme podávat s rýží.