Vepřové řízky pikantní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.
  • 4
    Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.
  • 5
    Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 6
    Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.