Vepřové s omáčkou saté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s omáčkou saté
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
75 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
6 polévková lžíce | Kokosové mléko |
6 polévková lžíce | Máslo arašídové |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
350 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 511,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kokosové mléko, Máslo arašídové, Olej slunečnicový, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové s omáčkou saté postup přípravy receptu:
1 | Mrkve pokrájíme na tenké tyčinky. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm pokrájené vepřové nudličky, pokrájenou cibuli, jeden stroužek česneku a vše smažíme 5 minut. Přidáme mrkev, pokrájenou papriku, chřest, zelené fazolky a dalších 5 minut smažíme. |
2 | Na saté omáčku dáme do rendlíku arašídové máslo, vločky chilli, kokosové mléko, rajčatový protlak a zbylý česnek a vše prohřejeme, aby se vše spojilo. |
3 | Hotovou masovou směs přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |