Vaječný křen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný křen
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3555 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 80 kcal
Kilojoule 333kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 70 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 176,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný křen postup přípravy receptu:
1 | 2 vařené žloutky prolisujeme a utřeme je s 1 syrovým žloutkem. |
2 | Potom přimícháme ostatní přísady a dochutíme. |
3 | Vaječný křen podáváme ke studenému masu. |