Recept

Vepřové s jablky na jehlách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35551

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1,5 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
450 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
5% Sacharidy 18 g
30% Tuky 23 g
6% Sodík 121 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové s jablky na jehlách postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.

2

Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.

3

Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.

4

Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept