Vepřové s jablky na jehlách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s jablky na jehlách
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1,5 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
450 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 533,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Jablka, Olej slunečnicový, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice kremžská, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové s jablky na jehlách postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu. |
2 | Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky. |
3 | Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou. |
4 | Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou. |