Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35557

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 šálek Hrách
2 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
1 šálek Čočka velkozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
23% Sacharidy 84 g
124% Tuky 93 g
20% Sodík 396 mg
56% Bílkoviny 32 g

Čočka s hráškem postup přípravy receptu:

1

Den předem si přebereme šálek čočky, promyjeme, dáme do kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody. Šálek zeleného suchého hrášku promyjeme, dáme do druhého kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody a též ho necháme do druhého dne namočený.

2

Druhý den do čočky přidáme majoránku, bobkový list a polovinu dávky soli. Očistíme a omyjeme mrkev. Hrách osolíme zbylou solí, přidáme mrkev a luštěniny pomalu pod pokličkou vaříme každé zvlášť.

3

Očistíme cibule s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova.

4

Uvařené luštěniny smícháme s usmaženou cibulkou a česnekem. Dochutíme solí i majoránkou (1 lžička), vyjmeme bobkový list i mrkev, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept