Recept

Červená vepřová pečeně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35577

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
6 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Sherry brandy
450 g Vepřová kýta
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
8% Sacharidy 27 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 87 mg
55% Bílkoviny 31 g

Červená vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sherry, sójovou omáčku, směs pěti koření, zázvor a rozdrcený česnek. Směsí přelijeme očištěné maso, které jsme vložili do mísy, zakryjeme a necháme marinovat 1 hodinu.

2

Troubu předehřejeme na 190 stupňů, maso vyjmeme z marinády a marinádu uschováme. Maso vložíme do pekáče a pečeme 60 minut, občas potíráme marinádou.

3

Rozpůlíme papriky, zbavíme je semínek a každou polovinu rozkrojíme na tři stejné díly. V jiném pekáči je upečeme vedle masa, cca 30 minut.

4

V mezičase dáme po pánve vinný ocet, moučkový cukr a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme plamen a vaříme, aby se ze směsi stal sirup.

5

Upečené vepřové maso potřeme cukrovým sirupem. Necháme stát 5 minut, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept