Mleté biftečky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté biftečky na paprice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 35602 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
400 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté biftečky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, bílek, lžíci vody, pepř a vše dobře promícháme. |
2 | Z masové směsy vytvarujeme 4 tenké biftečky a poprášíme je hladkou moukou po obou stranách. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do pekáče a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme biftečky. Poprášíme je mletou paprikou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli biftečky obrátíme, podlijeme trochou vody a dopečeme. |
4 | Krátce před koncem pečení podlijeme maso smetanou. |
5 | Můžeme podávat s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi. |