Těstovinový salát nicoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát nicoise
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35612 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
2 ks | Čekanka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
115 g | Fazolové lusky zelené |
105 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny penne |
400 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 477,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Čekanka, Citronová šťáva, Citrony, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny penne, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát nicoise postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolové lusky rozkrájíme na 5 cm dlouhé kousky a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a opláchneme pod studenou vodou. |
2 | Do vroucí vody, ve které se vařily fazolové lusky, vložíme těstoviny. Znovu uvedeme k bodu varu a vaříme dle návodu na obalu. |
3 | Na mírném ohni zahřejeme pánev, nejlépe litinovou. Do oleje namočíme kousek papírové utěrky a potřeme s ní dno pánve. Tuňáka potřeme z obou stran olivovým olejem a dle chuti posypeme černým pepřem. Plátky ryby vložíme do pánve a smažíme při vysoké teplotě 2 minuty z obou stran. Hotové steaky vyjmeme a ponecháme stranou. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme a vložíme do mísy. Přidáme zbývající olej, lusky, čtvrtky rajčátek, podélně rozpůlené černé olivy bez pecky, nakrájené nakládané ančovičky a nakonec pokrájenou petržel spolu s citrónovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme vychladnout. |
5 | Plátky tuňáka nakrájíme na menší kousky, kůži odstraníme. Kousky ryby vložíme k salátu a opatrně promícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme a dopepříme. Hlubokou mísu vyložíme listy čekanky, přidáme těstovinový salát a ozdobíme měsíčky citrónu. |