Kapr ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr ve vinné marinádě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35613 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 566,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kapr obecný, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku povaříme vodu s oloupanou, rozkrojenou cibulí, česnekem, solí a celým kořením asi 5 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlého vývaru přilijeme víno, vložíme očištěné a omyté porce kapra a zvolna povaříme 12-15 mnut. Kapra necháme vychladnout ve vývaru. |
3 | Potom porce vyjmeme, opatrně vykostíme, každou nakrájíme na menší kousky a urovnáme na plochou mísu. |
4 | Vývar odvaříme na polovinu objemu a po vychladnutí přecedíme na kapra. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |