Recept

Kapr ve vinné marinádě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35613

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
600 g Kapr obecný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 8 g
9% Sodík 175 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kapr ve vinné marinádě postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku povaříme vodu s oloupanou, rozkrojenou cibulí, česnekem, solí a celým kořením asi 5 minut. Necháme vychladnout.

2

Do vychladlého vývaru přilijeme víno, vložíme očištěné a omyté porce kapra a zvolna povaříme 12-15 mnut. Kapra necháme vychladnout ve vývaru.

3

Potom porce vyjmeme, opatrně vykostíme, každou nakrájíme na menší kousky a urovnáme na plochou mísu.

4

Vývar odvaříme na polovinu objemu a po vychladnutí přecedíme na kapra. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept