Recept

Salát s mořskými plody a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35625

Ingredience

175 g Krevety tygří - loupané
450 g Mušle slávky
1 hrst Petržel - nať
175 g Sépie
175 g Těstoviny Conchiglie
1 l Voda pitná
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary
90 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
10% Sacharidy 35 g
6% Tuky 4 g
30% Sodík 590 mg
64% Bílkoviny 36 g

Salát s mořskými plody a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Slávky očistíme pod studenou vodou a odstraníme „vousy“. Odebereme mušle, které se nezavřou ani když s nimi poklepeme.

2

Přivedeme k bodu varu polovinu množství vína, nakrájený česnek, petržel a slávky. Vaříme 5 minut, až se mušle otevřou. Během varu hrncem často rázně zatřeseme.

3

Mušle slijeme, necháme vychladnout a tekutinu z hrnce si ponecháme stranou. Po vychladnutí všechny vyloupeme a tekutinu z nich zachytíme do misky. Mušle, které se během varu neotevřely, odstraníme.

4

V hrnci přivedeme k bodu varu tekutinu, ve které se mušle vařily, zbývající víno a sépiové kroužky. Dusíme 30 minut, aby nám sépiové kroužky změkly. Občas zamícháme. Po půl hodině varu necháme vychladnout.

5

Mezitím uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Smícháme si olej, citrónovou šťávu, pokrájené kapary, petržel, utřený česnek. Dochutíme solí a pepřem.

6

Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout.

7

Vychladlé sépiové kroužky vyndáme z hrnce, opláchneme ve studené vodě a smícháme se slávkami a těstovinami. Mísu zakryjeme umělohmotnou fólií a necháme 4 hodiny vychladnout v lednici. Před podáváním znovu promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept