Jednoduchý recept

Hovězí plátky na slanině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí plátky na slanině 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 35647

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí maso zadní
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 765kJ
1% Sacharidy 3 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 334 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hovězí plátky na slanině postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.

3

Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, těstoviny nebo dušená rýže.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hovězí plátky na slanině
Nepoužila jsem hovězí zadní ale podplečí. Jsem zvyklá šťávu zahušťovat až po vyjmutí masa. Používám tzv. suchou jíšku, je to mouka opražená nasucho do béžového odstínu. Šťáva se pak musí nechat minimálně 20 minut provařit a nakonec jsem ji procedila, ale není to nutné. Dávám palec nahoru, jídlo má příjemnou chuť po použitých surovinách, hezky voní po slanině.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept