Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninové tarte 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 35649

Ingredience

250 g Cibule
1 ks Cuketa
150 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
75 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr ementálského typu
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 303kJ
12% Sacharidy 42 g
273% Tuky 205 g
9% Sodík 176 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zeleninové tarte postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky.

2

Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě.

3

Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme.

4

Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Zeleninové tarte
Těsto je z rodu tzv. křehkých, tudíž určitě nepůjde do formy nalít, jak se píše v postupu blink Zeleninu jsem nevařila, ale podusila ve vlastní šťávě, abych nevylouhovala mnoho cenných vitamínů. Pekla jsem v jedné velké kulaté formě, ale pro slavnostnější chvíle by určitě byly moc hezké malé tartaletky. Chutnalo nám, takže palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept