Recept

Bramborovo-sýrové krokety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35654

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
1 špetka Majoránka
1 kávová lžička Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
200 ml Olej rostlinný
50 g Pšeničná krupice
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
15% Sacharidy 54 g
75% Tuky 56 g
27% Sodík 547 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborovo-sýrové krokety postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků.

2

Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety.

3

Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova.

4

Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.

Poznámka

Krokety můžeme obalit v trojobalu a smažit jako řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept