Parmezánová polévka s petrželkovým pestem
55 min.

Ingredience
- Na pesto
- 50gramůPetržel kudrnka
- 100gramůSýr Parmezán
- 60mililitrůOlej olivový
- Na polévku
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 700gramůBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 700mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Petrželku, olej a parmezán dohladka rozmixujeme a dáme do servírovací misky.
- 2Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.
- 3V misce rozmixujeme ručním mixérem mléko s parmezánem a přilijeme k bramborám, necháme 5 minut povařit. Podáváme s petrželkovým pestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.