Parmezánová polévka s petrželkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmezánová polévka s petrželkovým pestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35672 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Na pesto | |
---|---|
60 ml | Olej olivový |
50 g | Petržel kudrnka |
40 g | Sýr Parmezán |
Na polévku | |
700 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko polotučné |
100 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Brambory, Česnek, Cibule, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Parmezánová polévka s petrželkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, olej a parmezán dohladka rozmixujeme a dáme do servírovací misky. |
2 | Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme. |
3 | V misce rozmixujeme ručním mixérem mléko s parmezánem a přilijeme k bramborám, necháme 5 minut povařit. Podáváme s petrželkovým pestem. |