Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Karbanátky z rýže 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35677

Ingredience

50 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
200 g Cuketa
4 g Pepř černý mletý
250 g Rýže jasmínová
300 g Strouhanka
5 g Sůl
200 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
50 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 514kJ
24% Sacharidy 86 g
26% Tuky 20 g
58% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Karbanátky z rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s kousky tuňáka. Přidáme nastrouhanou cuketu, vejce, nasekanou jarní cibulku a trochu strouhanky.

2

Osolíme, opepříme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 8 menších karbanátků. Ty obalíme ve zbytku strouhanky, rozložíme na vymazaný plech, potřeme olejem a upečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Podáváme ozdobené kolečky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept