Recept

Opilé švestky s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3569

Ingredience

200 ml Cinzano bianco
3 polévková lžíce Cukr krupice
200 ml Džus jahodový
400 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Muškátový oříšek
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
8 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 10 mg
10% Bílkoviny 5 g

Opilé švestky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.

2

Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.

3

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.

4

Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.

Poznámka

Cinzano můžeme nahradit sherry. Džus je možné použít i rybízový nebo borůvkový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept