Recept

Kynuté buchty plněné švestkami

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kynuté buchty plněné švestkami 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35692
Kategorie: Buchty

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 g Máslo jihočeské
2 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
4 polévková lžíce Skořice mletá
300 g Švestky sušené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
16% Sacharidy 56 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 106 mg
14% Bílkoviny 8 g
Kynuté buchty plněné švestkami
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 1
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 2
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 3
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 4
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 5
  • Kynuté buchty plněné švestkami
  • 6
  • Vložit obrázek

Kynuté buchty plněné švestkami postup přípravy receptu:

1

V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

2

Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Buchty jsou dobré k snídaní s horkým mlékem, anebo kakaem.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Kynuté buchty plněné švestkami
Klasický recept na dobré kynuté těsto. Náplně můžeme podle chuti obměňovat. Celé pečení zabere sice dost času, ale pokud ho děláte společně třeba s babičkou - Neni co řešit! loveA odměna je opravdu sladká!!tongue Dobrá rada na závěr: buchty nevyklápějte úplně horké z pekáčku, roztrhly by se.....

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept