Kynuté buchty plněné švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté buchty plněné švestkami
Kynuté buchty plněné švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35692 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 g | Máslo jihočeské |
2 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
4 polévková lžíce | Skořice mletá |
300 g | Švestky sušené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 417,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté buchty plněné švestkami postup přípravy receptu:
1 | V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout. |
2 | Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Buchty jsou dobré k snídaní s horkým mlékem, anebo kakaem.
Klasický recept na dobré kynuté těsto. Náplně můžeme podle chuti obměňovat. Celé pečení zabere sice dost času, ale pokud ho děláte společně třeba s babičkou - Neni co řešit! A odměna je opravdu sladká!! Dobrá rada na závěr: buchty nevyklápějte úplně horké z pekáčku, roztrhly by se.....