Taštičky plněné povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky plněné povidly
Taštičky plněné povidly
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35696 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Mouka polohrubá |
150 g | Povidla švestková |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 171,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky plněné povidly postup přípravy receptu:
1 | Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce, sůl a pomalu přiléváme vodu a vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce. Těsto vyválíme na velký plát, silný 3 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. |
2 | Na každé kolečko dáme lžičku povidel, přeložíme a okraje pomocí prstů pořádně přimáčkneme k sobě, aby se spojily. |
3 | Tašky vkládáme do hrnce s vařící a osolenou vodou, kde je povaříme přibližně 6 minut. Uvařené taštičky vybereme z vroucí vody, opláchneme je studenou vodou a necháme je okapat. |
Poznámka
Taštičky servírujeme teplé, polité rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem a mletým mákem.