Filé na karí po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na karí po italsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 35730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Kmín celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé na karí po italsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a necháme asi 15 minut odležet. |
2 | Potom porce poprášíme karí kořením a posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem. Vložíme do pekáčku s olejem, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
3 | Pokrm podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvá bageta. |