Filety ze štiky na zelenině a houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze štiky na zelenině a houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
70 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořská štika - filety |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 319,6mg |
Draslík | 775,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořská štika - filety, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filety ze štiky na zelenině a houbách postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka. |
2 | Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině. |
3 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky. |
5 | Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat. |
6 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |