Recept

Filety ze štiky na zelenině a houbách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35735

Ingredience

100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořská štika - filety
1 ks Mrkev kořen
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
6% Sacharidy 21 g
164% Tuky 123 g
14% Sodík 283 mg
64% Bílkoviny 36 g

Filety ze štiky na zelenině a houbách postup přípravy receptu:

1

Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka.

2

Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině.

3

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem.

4

Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky.

5

Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat.

6

Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept