Filety ze štiky na zelenině a houbách

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka. Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky. Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat. Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.