Polévka se smetanou a podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se smetanou a podmáslím
Polévka se smetanou a podmáslím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 35739 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
10 g | Kmín drcený |
15 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Podmáslí kysané 1% |
250 ml | Smetana zakysaná 14% |
20 g | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Podmáslí kysané 1%, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se smetanou a podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, osolíme, okmínujeme, krátce povaříme, přilijeme podmáslí a smetanu. Odstavíme a již nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Do talířů vložíme nahrubo nakrájené vařené brambory, rozmačkáme je vidličkou a zalijeme polévkou. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou. |