Dušené klouzky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené klouzky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35740 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1000 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené klouzky postup přípravy receptu:
1 | Klouzky očistíme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Na másle osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme klouzky a krátce orestujeme. Potom zakryjeme poklicí a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. |
2 | Smetanu smícháme s moukou dohladka a vlijeme k houbám. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami, ozdobené petrželkou. |