Jednoduchý recept

Dušené klouzky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35740

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 ks Cibule
1000 g Houby čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
250 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
11% Sacharidy 39 g
18% Tuky 13 g
40% Sodík 792 mg
23% Bílkoviny 13 g

Dušené klouzky postup přípravy receptu:

1

Klouzky očistíme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Na másle osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme klouzky a krátce orestujeme. Potom zakryjeme poklicí a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří.

2

Smetanu smícháme s moukou dohladka a vlijeme k houbám. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

3

Podáváme s vařenými bramborami, ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept