Polévka z podmáslí s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z podmáslí s bramborem
Polévka z podmáslí s bramborem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 35743 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
10 g | Kmín drcený |
20 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
1200 ml | Podmáslí kysané 1% |
20 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 429,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z podmáslí s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme podmáslí a přivedeme k varu. Ochutíme solí, drceným kmínem, přidáme kousek másla a povaříme. V hrnku rozkvedláme vejce, pomalu přiléváme do polévky a vidličkou ihned rozmícháváme. Krátce povaříme a odstavíme. |
2 | Do talířů vložíme vařené brambory, vidličkou je rozmačkáme, zalijeme horkou polévkou a posypeme posekaným koprem. |