Řízky s klobásou chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky s klobásou chorizo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Kapary |
75 g | Klobása Chorizo |
500 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 155,1mg |
Draslík | 953,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Krůtí prsa, Pomeranče, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řízky s klobásou chorizo postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm kapary, ančovičky, rozmarýn, rajčata, pomerančovou šťávu a kůru a pokrájenou klobásu. |
2 | Na řízky položíme pergamenový papír a maso naklepeme. Do směsi v pánvi vložíme řízky, osolíme a opepříme, zakryjeme pánvičkou a povaříme 5 minut po každé straně. Podáváme teplé. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme jak šťávu, tak kůru. Klobásu pokrájíme na kostičky. Doporučujeme podávat s chlebem.